Přeskočit na hlavní obsah

Hlasová samoobsluha versus zákaznická podpora

· 2 minuty čtení

Často říkáme, že telefonní linka je drahá, neefektivní a relativně neoblíbená metoda poskytování zákaznické podpory. Ačkoliv platí, že webová samoobsluha je mezi zákazníky obecně preferována, někteří budou vždy raději volat. To platí obzvláště pro starší generace. Podle průzkumů až 56 % respondentů z generace Baby Boomers a 40 % z Gen X sáhnou při řešení problému po telefonu.

Myslet byste nepochybně měli i na takové zákazníky, ale to neznamená, že musíte nutně zaměstnávat full-time operátory. S hlasovou samoobsluhou od MessageOk můžete zákazníkům pomoci po telefonu, automaticky.

Výhody hlasové samoobsluhy

  1. Okamžitá dostupnost: Hlasová samoobsluha umožňuje zákazníkům okamžitý přístup k zákaznické podpoře 24/7. Nemusí čekat na volného operátora nebo reakci na e-mail. Stačí jen zavolat, a odpověď nebo řešení získají okamžitě.
  2. Efektivita a časová úspora: Díky hlasové samoobsluze se zákaznická podpora stává efektivnější a šetří čas zákazníků i zaměstnanců. Zákazníci nemusí psát dlouhé e-maily nebo čekat na telefonické hovory v záznamu.
  3. Nástroj pro analýzu dat: Záznamy hlasových interakcí umožňují e-shopům identifikovat trendy, zjišťovat časté problémy a zlepšovat své produkty a služby na základě těchto poznatků.

Chtějí zákazníci mluvit s „robotem“?

Když už někdo zavolá, nechce mluvit s člověkem? Ne tak docela. Podle průzkumů e-commerce giganta Amazon dokonce většina zákazníků v řadě situací hlasový automat preferuje. A to zdaleka nejvýrazněji, pokud jde o zjištění informací o objednávce, což naše hlasová samoobsbluha umí sdělit naprosto automaticky, hned po zavolání.